Új arculattal és tartalommal kerülnek megrendezésre az idei évtől Balatonföldváron a Spartacus Vitorlás Egylet nagyhajós versenyei.

Az alapötlet egyszerű: mivel legnagyobb kincsünk az idő, a versenyzésre szánt hétvégét szeretnénk minél tartalmasabban kitölteni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor szakmailag remekül megrendezett, színvonalas versenyeken a napi futamok végén – egyéb program hiányában – szétszéled a társaság. A másik véglet, amikor egy-egy komolyabb sportérték nélküli buliversenyen a vitorlázás csak ürügy, a nap fénypontját gyakorlatilag a sokszor valóban színvonalas parti programok sora jelenti.

A most következő hétvégén, július 25-26-án tesztelheti először a nagyhajós társaság a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Private Banking támogatásával az új koncepciót földvári One Design verseny keretein belül. A vízen a legfontosabb cél a sportszerű versenyzés. Legyen futam, ha alkalmasak a körülmények, hiszen mindenki elsősorban vitorlázásra szánta ezt a hétvégét. Ám takarékoskodjunk a drága idővel, a pálya, a rajtoltatás módja csökkentse a minimálisra a futamok közti várakozást. Szóljon maximálisan a sportról, a versenyzésről a vízen töltött idő!

A parton pedig nyújtsunk valami különlegeset, olyan színvonalon, ami túlmutat a pincepörkölt, langyos sör koncepción: a vitorlázáshoz párosítottuk a jó borokat és a gourmet ételeket, teljessé téve ezzel a hétvége élményét. Egyebek közt a futamok után, már a stégen, hoszteszek fogadják Nobilis pálinka kóstolóval a versenyzőket. Lesz borok utcája a Bock, a Schieber, a Kristinus pincészetek, a Törley Bor és Pezsgőház, a Nobilis Pálinkaház részvételével. A vízen történt események megbeszélésére pedig jó alkalmat nyújt majd a Mediterrán gourmet vacsora, ezt követően pedig a Gerappa Jazz Band koncertjén lehet lazítani.

A Földvár Trophies 2016 sorozat második versenye hasonló elgondolás alapján kerül megrendezésre július 23-24-én: a MET kupára viszont már várjuk az egyéb nagyhajós osztályokat is, ott már nyílt a verseny és nem csak az OD hajóosztályok küzdhetnek meg egymással a vízen és a jó borokért a parton..

A Spartacus VE tavaly hivatalba lépett elnöksége egytől egyig tapasztalt vitorlázókból áll. A Földvár Trophies megvalósításakor egy gondolat vezérelt minket: olyan versenyt szeretnénk, amelyen magunk is szívesen elindulnánk.