bosszantó pontegyenlőség!

A tegnapi napon véget ért a 2016-os X-35-ös országos bajnokság.  A 4 napos verseny során az időjárás mindenféle arcát megmutatta a vitorlázóknak.

A nyári meleg szélcsenddel és  18 fokban szemerkélő eső, forgolódó változó erősségű széllel.  A futamokat és eredményeket nézve egy nagyon izgalmas, színvonalas bajnokságon van túl az X-35 hajóosztály. Az idei  talán a legkeményebb bajnokságát hozta az elmúlt  évekhez képest.

A helyezések folyamatos cserélődésével alakult ki a 7 futam alapján a vasárnapi végeredmény, pont azonossággal a 3. 4. és 5. helyen.

A 2016-os év X-35 országos bajnok csapata az ADMIRAL-X (Vermessy Sándor – kormányos, Czégai Péter, Kelemen Tamás, Kutassy László, Barczi Orsolya, Frankó Balázs, Balatoni József, Vermesy Attila, Hoffmann Henrik (T)), akik a Tóth László Emlékfutam díját is átvehették, amely az első futam győztes hajójának járt.

Második helyezett a WESTPORT (Bednár Tibor- kormányos , Bednár András , Vigh András, Vigh Tamás, Mecseki Tamás, Gál Gabriella, Lábady Balázs (T), Goszleth Marcell),

és harmadik helyezett a MIX (Hódy Gábor Pál és  Radnóty Zoltán kormányosok, Radnóty Bálint , Juhász Zoltán, Litkey Árpád, Litkey Balmaz, Radnóty Eszter .)