A 2017-es esztendő rendkívüli évnek ígérkezik a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) számára.

Idén ünnepeljük a „Balaton-Füredi Yacht-Egylet” alapításának és egyben a hazai – füredi modern vitorlázás kezdetének 150. évfordulóját.

A magyarországi és a balatoni vitorlázás fővárosaként is emlegetett Balatonfüred kiváló környezetet biztosít a másfél évszázados történelmi múlttal rendelkező BYC számára.

Azon vitorlás klub számára, ahol az elmúlt évtizedekben generációk szerettek bele a vitorlázásba, ennek a nagyon szép sportágnak a mentén nőttek fel és váltak kiváló élsportolókká vagy hagyománytisztelő hobbivitorlázókká. Büszkék vagyunk arra, hogy a BYC nem csak a legrégibb magyar vitorlásklub, hanem évtizedek óta a hazai vitorlázás egyik meghatározó fellegvára is egyben.

Az idei évfordulónak egy több hónapos – Balatonfüred városával részben közös – rendezvénysorozattal szeretnénk emléket állítani és egyben felhívni a figyelmet a 150 éves történet alapjául szolgáló sporttisztelet és sportszeretet iránt.

A jubileumi év első mozzanataként “Jégbe zárt emlékek” címmel készült kisfilm itt tekinthető meg:

Az ünnepi rendezvénysorozatra készülődve a Városi Helytörténeti Közgyűjtemény továbbra is várja a füredi vitorlázás fennmaradt „emlékeit”.

Keressük és várjuk – akár másolatban – a balatonfüredi vitorlázás

tárgyi (jelvények, plakettek, eszközök, stb.),

dokumentációs (plakát, meghívó, irat, stb.),

fénykép (dia), képeslap, stb. relikviáit.


Bővebb információ:

Városi Helytörténeti Gyűjtemény

8230 Balatonfüred, Blaha L. u. 3.


E-mail:

bfhtgy@gmail.com


Tel.:

+36/70/541-4741 vagy +36/87/580-040

BYC 150 – folytatása következik