Az univerzumban számos jelenségre az a kérdés, hogy miért? De mi maradjunk a Kékszalagnál.

Miért?

Talán ez a leggyakrabban elhangzó kérdés. És a napokban megrendezett 49. Kékszalag kapcsán rengetegszer merült fel bennem. Számos működésképtelen dologgal szembesültem. Hogy csak a legfontosabbat, a versenyzőket leginkább érintőt említsem:


MIÉRT

nem lehet kifejleszteni egy olyan rendszert, amely segítségével mindenki számára folyamatosan online követhető lenne a befutási sorrend?

Szerintem a versenyzők felé egyfajta nemtörődömség, hogy a 21. század második évtizedében ezt nem valósítják meg egy közel 3000 embert érdeklő fejlesztésnél. Természetesen a megszokott papír alap megmaradhat kontrollnak, de öt-tíz percen belül látszódhatna a befutási sorrend, akár hajóosztályonként, akár yardstick állás szerint.

Nem egy akkora szoftverfejlesztői/programozási feladat. Idén egyes eredményekre 4 azaz négy órát is kellett várni a befutás után.

Miért?

Érdemes lenne belegondolni abba is, hogy pl. a hajnalban vagy később befutó hajók legénységei talán jogosan szeretnék tudni, hogy miért gürcöltek egész éjszaka.

Bízom benne, hogy a Szövetség vezetői és a Kékszalag szervezői a politika egyre nagyobb részvétele ellenére

megőrzik a józan eszüket és olyan fejlesztésekbe kezdenek, amelyek 21. századi szintre emelik a Kékszalag adatszolgáltató hátterét….És nem vagyok meggyőződve arról, hogy ebbe nem kellene beletartozniuk a bójavételi sorrendeknek is….