Több mint 500 kiállító és 600 hajó részvételével megnyitotta kapuit a 2017-es Cannes Yachting Festival, mely egészen szeptember 17-ig látogatható. Ezzel az eseménnyel veszi kezdetét az őszi hajókiállítások sora, mely csak ebben a hónapban négy eseményről szól. A következő a southamptoni lesz, ami pénteken nyílik.

Európa legnagyobb vízi hajókiállítása idén negyvenedszer várja látogatóit. Körülbelül 600 hajó és jacht csodálható és vásárolható meg a rendezvényen, a 2,1 méterestől egészen a 65 méteresig. A kiállításon 214 most bemutatkozó és 108 világpremier tekinthető meg; 103 vitorlás, 43 többtestű és 45 használt jacht kerül bemutatásra.

Ami a részvételt illeti, a CYF látogatóinak fele nemzetközi. A fő bemutatót hagyományos módon a Cannes-i Vieux Portban tartják, míg az értékesítés és a használt jachtok kiállítása a Port Pierre Canto-n található. A CYF 300 000 m2-en helyezkedik el, 10 kilométernyi hajóval és 3 kilométer úszó pontonnal.

A motoroshajók márkák, vitorláshajók, RIB-ek és egyéb hajók listája az egyik leghosszabb a világon. Azok a hajóépítők, akik nemzetközi ambíciókkal bírnak, itt megjelennek, a legnagyobb méretű hajók gyártóinak kivételével. Ők majd a Monaco Yacht Show-n állítanak ki még ebben a hónapban…

CYF weboldala

Kiállított hajók listája