Kedves Barátaim!

 

Amint biztosan tudják, beválasztottak  a 30 elit hajós közé, akik a 2018-as Golden Globe versenyen részt vesznek. Ez lesz a legbrutálisabb vitorlásverseny a mai időkben. Egyedül, megállás nélkül fogom körbevitorlázni a földet, megkerülve az öt legdélebbi fokot, bárminemű modern technológia vagy külső segítség igénybevétele nélkül – nem engedélyezett a GPS, a műholdas kommunikáció és a radar sem. Ez a verseny igazi tesztje lesz a valódi tengerészetnek és az emberi kitartásnak.

 

MINDAZONÁLTAL SZÜKSÉGEM VAN A SEGÍTSÉGÜKRE!!

 

A legfontosabb célom, hogy a hajóm, a Puffin ott legyen a rajtvonalon július 1-én. Az elmúlt három évben átalakítottam egy elhanyagolt, öreg családi hajót egy megerősített „tankká”, amely képes helytállni a Déli Óceán brutális körülményei között.

 

Egy öreg hajó felújítása rendkívül költséges és munkaigényes. Több száz óra kézi munka után – az eddigiek során az adományok által és az otthonom eladása utáni bevételből finanszírozva – pénzügyi támogatók hiányában már nem tudom tartani a lépést az eredeti terveimmel.

 

Fennmaradó költségeim kb. 100000 USD-re rúgnak, ezért úgy döntöttem, hogy elindítok egy GoFundMe adománygyűjtő kampányt, ahol pénzadományával bárki része lehet a csapatnak, amely megváltoztatja a vitorlázás történetét.

 

Nagyon nagy segítséget jelent számomra az is, ha ismerőseinek továbbküldi kérésemet, vagy megosztja bármely közösségi oldalon (Facebook, Twitter stb.) a www.gofundme.com/racetheworld linket.

 

KÖSZÖNÖM

 

Kopár István
Szóló földkerülő
A 2018-as Golden Globe indulója

 

Kopár István előadása