ezért a Magyar Vitorlás Szövetség egy összeállítást készített a szükséges teendőkről.

 

Az egyik legfontosabb, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség által szervezett versenyeken csak az igazolt versenyzők indulhatnak, akik rendelkeznek 2018-ra szóló versenyengedéllyel és érvényes sportorvosival.

 

Nagyon fontos a sportorvosi

 

A sportorvosi igazolás kiemelten fontos, mert várhatóan az idei első negyedévben elindul a az úgynevezett Nemzeti Sportinformációs Rendszer. A versenyengedélyek ebbe a közhiteles nyilvántartási rendszerbe kerülnek be, amit összekapcsolnak az OSEI (Országos Sportegészségügyi Intézet) adatbázisával is. Így csak annak adható ki versenyengedély aki érvényes sportorvosi igazolással rendelkezik. A Magyar Vitorlás Szövetség arra kér minden érintettet, hogy már most jelentkezzetek be sportorvosi vizsgálatra.

 

Ha valaki 2018-ban kezdi a versenyzést, akkor be kell lépnie valamelyik egyesületbe amelyek listája itt található: http://hunsail.hu/tagszervezetek. Amennyiben valaki egyesületet szeretne váltani, akkor a korábbi egyesülettel aláíratott átigazolási űrlapot kell az új egyesülethez eljuttatni és az új egyesület az online rendszerben a versenyengedély kikérésekor kéri a sportoló átigazolását.

 

Ellenőrizni kell a hajópapírokat!

 

A hajólevél és a hajóbiztosítás is fontos a versenyzéshez. A saját tulajdonban lévő hajó nevét, típusát, vitorlaszámát, hajólevél számát, valamint biztosítási kötvény számát kell elküldeni az mvsztb@hunsail.hu címre. Ezt követően a Technikai bizottság a versenyzőhöz kapcsolja az adott hajót, amely így megjelenik a versenyzők profiljában (fiókjában). A hajókra szóló felelősségbiztosítás továbbra is esetenként legfeljebb 5 millió forintra szól.

 

Az aktutális yardstickszámok megtalálhatóak a VIHAR rendszerben a hajó adatlapján vagy az aktuális yardsticklistában. Ha a yardstickszám helytelennek tűnik, vagy még nem rendelkezik vele, akkor a Magyar Vitorlás Szövetség Technikai bizottságának kell írni az mvsztb@hunsail.hu címre. Nagyon leegyszerűsítve a feladatokat: időben – azaz a szezonkezdet előtt – érdemes a hajólevél, hajóvezetői papírok érvényességét és feltöltését ellenőrizni. Az is fontos, ha van támogató, akkor a kötelező a hirdetésviselési engedélyt kérni, amit minden faktorszámmal jelölt versenyen a nevezéskor be kell mutatni.

 

Versenyengedély díj sportolóknak, Tagdíj egyesületeknek

 

Idén, a versenyengedély díja felnőtt – azaz 1999-ben és korábban született – sportolók esetében 12 500 forint/év. Az ifjúsági – 2000 és 2005 között született – sportolóknak 4000 forint/év. A leigazolási és átigazolási díj pedig 5000, illetve 1500 forint. A 20 fősnél kisebb egyesületek tagdíja 120 000 forint/év, a 21-40 fős egyesületek esetében 70 000 forint/év, a 40 főnél nagyobbaknak pedig 130 000 forint/év.

 

A fenti áttekintés egyes pontjait és a fontos linkeket tartalmazó részletes útmutató itt található: http://hunsail.hu/versenyzoknek

 

Átigazolási lap

Sportorvosi igazolás

Pártoló tag jelentkezési lap

MVSZ versenyengedély kérő lap

Hirdetésviselési engedély

 

Árnyalatnyival egyszerűbb sportorvos