A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) rendkívüli közgyűlése jóváhagyta a kikötő és parti kiszolgáló infrastruktúra megépítését Balatonfüreden.

 

Az MVSZ 2018. április 6-i közgyűlése arról határozott, hogy a 140 férőhelyes kikötő megépítésének kivitelezői közbeszerzési eljárásai megkezdődhetnek. A kikötőépítés ez év őszén indulhat el és várhatóan 2019-ben fejeződik be.

 

Látványterv – Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

 

A projektcégben tulajdonosok az MVSZ Nonprofit Kft-je mellett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred város önkormányzata is. Balatonfüred a 200 millió forint önrész mellett a tulajdonában levő kemping területén 1,2 hektár területet bocsájt a projektcég rendelkezésére, a két szövetség pedig a GINOP 7.1.2-15 prioritású pályázatból 1,54 milliárd forinttal száll be a fejlesztésbe.

 

 

Látványterv – Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

 

„2013-ban megválasztásomat követően célul tűztem ki, hogy létesüljön egy, az MVSZ kontrollja mellett működő kikötő, mely lehetőséget nyújt nagy nemzetközi versenyek, edzőtáborok rendezésére és edzőképzési feladatok ellátására, valamint a vitorlázásturizmus megismertetésére, fejlesztésére. Nagyon kevés az ilyen feladat ellátására alkalmas terület a Balaton körül. Sportágunk iránti érdeklődés töretlen, a vitorlás-élményturizmus jól prosperál. Sok egyeztetést követően nagy öröm számomra, hogy a tagság fontosnak és támogatandónak célnak tartja egy szövetségi kikötő létrehozását és tudom, hogy mennyi feladatot és felelősséget jelent ennek a fejlesztésnek a megvalósítása” – mondta el Dr. Kollár Lajos az MVSZ elnöke.