Az elmúlt évtizedek alatt rengeteget változott a szabadidős versenyvitorlázás – akár az egyik évről a másikra is. A részletek többé-kevésbé a versenyrendezők költségvetésén és hajlandóságán álltak vagy buktak, bőven láttuk példát eredményhirdetésre, amit még évek múltán is nosztalgiával emlegetnek, és csak és kizárólag a vízi rendezésre (vagy még arra sem igazán) hangsúlyt fektető regattákra egyaránt. A vitorlázók, akik a szabadidejüket versenyzéssel töltik, akik hobbijuknak tekintik ezt a fajta időtöltést, kétségkívül szeretnék minden percét élvezni.

 

 

Nagy kérdés, hogy szükség van-e a sablonos, filléresnek látszó éremre, giccses pléh-serlegekre, vagy jobban értékelik az otthon vagy az iroda polcán valódi díszként kiállítható kupát?

 

Fontos-e a catering, hogy adnak-e akár egy jó zsíros pörköltet, hogy a tányér felett felidézhető legyen az aznapi legjobb bójavétel, és tovább épülhessen a vitorlázó közösség, vagy elegendő a kikötőben, vízen és parton odavetett hello?

Mi legyen a nevezési csomagban, vigye-e a szél a sosem olvasott szórólapokat, használja-e bárki vagy pár hétig a táska alján hánykolódás után a kukában végzi a szponzorlogós kulcstartó?

 

Szükség van-e olcsó versenypólóra, ami már minden gardróbból kidől, és jobb esetben alvópólóként, rosszabb esetben kocsimosásnál használt rongyként végzi?

 

Ezekre a kérdésekre is kereste a választ Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa új főszervezője.

 

Az 51. Mihálkovics Kupa Jeep Compass Nagydíj megrendezését rendkívüli megtiszteltetésnek tekinti és abban a hitben állt neki a szervezésnek, hogy a versenyrendezés valójában szolgáltatás.

Maga is tapasztalta a versenyek sokféleségét, és kihívásnak tekintette, hogy a tradíciók megőrzése mellett ez egy igazán jó verseny maradhasson mind a vízi, mind a parti eseményeket tekintve. A verseny útvonala változatlan marad, követve a hagyományokat, de idei évtől a verseny központja Balatonföldvárra költözik. A szervezők a vízi rendezés fontosságát szem előtt tartva a parton is színvonalas party szervezésén dolgoznak.

 

A két versenynap között finom vacsorával, bulival és rengeteg meglepetéssel várják a versenyzőket. A résztevők díjazása is rendkívüli lesz, hiszen a bőkezű támogatók jóvoltából értékes nyeremények várnak a versenyzőkre. És hogy mi kerül a nevezési csomagba a póló helyett? Ez is hamarosan kiderül!

 

Ha pedig a főszervezőt nagyon motiválja, hogy a vitorlázóktól azt hallja, hogy ez igazán jó verseny volt, akkor egy kicsit helyreállni látszik a világ rendje.

 

Mihalkovics Kupa beharangozó

A Mihálkovics Kupa Facebook oldala:  https://www.facebook.com/mihalkovicskupa/