Most szombaton, azaz május 12-én lesz a Balatoni Évadnyitó. Ezt kell tudni róla.

 

Sok szempontból rendhagyó év az idei, elég csak a jubileumi Kékszalagra vagy az élsportolók olimpiai kvótaszerzésre való felkészülésére gondolni, de lesz olyan program is, ami megszokott menetrendbe illeszkedik. Ez pedig a komoly hagyományokkal rendelkező Balatoni Évadnyitó, amely május 12-én szombaton lesz.

 

Ahogy 1935 óta minden Évadnyitón, most is vitorlabontó ünnepséggel és a Balaton megkoszorúzásával indul a balatoni vitorlás- és turisztikai szezon Balatonfüreden. Nyitásként a Balaton ikonikus hajói mint például a Sirocco, a Nemere II., Lillafüred és a Kishamis kiállnak a balatonfüredi Vitorlás tér elé a vízre és onnan lehet megcsodálni a sokat látott cirkálókat. Majd a Nádas Kupa és a Balatonfüredi Yacht Club ifjúsági vitorlázói vonulnak fel.

 

A vitorlásévadot Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója nyitja meg. Beszédet mond továbbá dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. A hivatalos ünnepség a Balaton megkoszorúzásával folytatódik, 12 órakor pedig elrajtol a Balatoni Évdnyitó T-Systems Nagydíj mezőnye. A nagyhajós túraverseny útvonala: Blatonfüred, Alsóörs, Tihany, Balatonfüred.

 

Versenyzői információk

 

Helyszíni nevezés 2018. május 11-én, pénteken 18:00–22:00 óra között lesz a balatonfüredi Vitorlás Étterem emeletén található Vitorlázeumban (8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1.) Az MVSz szeretné segíteni versenyzők felkészülését időjárásjelentéssel, melyet a North Sails támogatásával a Köpönyeg.hu biztosít a Magyar Vitorlás Szövetség számára. A verseny aktualitásait, a rendezőségi üzeneteket a verseny hivatalos Facebook-esemény oldalán is lehet követni.

 

Sportorvosi is szükséges a nevezéshez!

 

Azoknak akik még nem jutottak el sportorvoshoz az MVSz szeretne segíteni, ezért Dr. Páll Zoltán sportorvos várja a versenyzőket pénteken 14 és 18 óra között Balatonfüreden a Fürdő utca 34. szám alatti sportorvosi rendelőben. Fontos: 35 év felett egy hónapnál nem régebbi laboreredményre is szükség van. Bejelentkezni a következő telefonszámon lehet: +36-70 52 73 822

 

2018 Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj kiírás

Évadnyitó versenyutasítás