A vitorlázó, aki egy kicsit is vonzódik a modern kütyükhöz, mindig olyan szélmérőről álmodott, amit csatlakoztathat a telefonjához.


Furcsa, hogy erre az egyszerűnek tűnő eszközre mostanáig kellett várni, de néhány dán fiatal végre megalkotta a tökéletes eszközt: a Vaavud szélmérőt.

vaavud.jpg

Akár iPhone vagy iPad, akár a számtalan androidos telefon valamelyike lapul a hajós kabátod zsebében, a fejhallgató csatlakozójába dugott Vaavud az ingyenesen letölthető szoftver segítségével mér. Ha akarod, megoszthatod (

http://weendy.com/

) az ismerőseiddel, mennyire fúj a szél épp akkor és épp ott, ahol vitorlázol. Hitelesebb, mint a meteorológiai weboldalak…

vaavud4.jpg

A Gizmondo (

http://gizmodo.com/this-smart-mobile-wind-meter-contains-no-electronics-1005429543

) és a Sailing Anarchy (

http://sailinganarchy.com/tag/new-products/

) is lelkesedik érte, és ez nem lehet véletlen. A fiatal tervezők a dán Műszaki Egyetem szélcsatornájában tesztelték és kalibrálták. Mi is összemértük más eszközökkel, és tökéletesen mért. Nincs benne elektronikus alkatrész, és rendkívül tartós, ellenálló műanyagból készült. A tesztek során autóval is áthajtottak rajta, és nem tört össze, így azt is kibírja majd, ha egy erős szeles futamban véletlenül ráülsz.

vaavud3.jpg


A Vaavud itthon is megvásárolható az Ullman Sails balatonfűzfői műhelyében.

Fogyasztói ára

13.900 Ft.

Vagy itt:

http://www.motor-csonak.hu/index.php?open_product_name=Vaavud%20szélmérő


Fotó: vaavud