Látványos volt a VOR első szakaszának rajtja. Szombat esti láz helyett/mellé ajánljuk az ismétlés megtekintését.

A további olvasás helyett érdemes megnézni a VOR első szakaszának rajtját, mivel part melletti fel-le rohangászással vette kezdetét a VOR első óceáni szakasza, amelyet egy órán át közvetítettek profi módon a neten. A pár mérföld hosszú pályát Alicante előtt tűztek ki a nézők kedvéért a szervezők, majd miután a csapatok teljesítették a bemelegítő köröket, délnek fordították volna a hajók orrát. (tekerés 13. perchez)

Ha megnézték, talán egyetértenek vele, hogy valóban új korszakába lépett a vitorlázás közvetítése. Pont olyan rajtot láttunk, mint amilyenre vágytunk és ez elég jól átjött a videón. Erős, pöffös szél rengeteg akcióval, küzdelmes vitorlacserékkel, brutális rohanással, vízfüggönnyel.

Kisebb problémák elő-előjöttek a csapatoknál a ketrecezés során, a Groupama kicsit a rajtot is elméretezte, majd hibázott és büntetőzni kényszerült. A Puma nem bírta betekerni a gennakerét, a Telefonica egy halzolást szúrt el, majd haladt egy percen át gyökkettővel és adta el második helyét, amelyre a Puma startolt rá. A Camper (ETNZ csapat) a rajt után az élre állt és növelte előnyét, amelyet a kora estére elbukott.

Amint elhagyták a csapatok az utolsó pályajelet, elkezdték kipakolni a vitorlákat a luv oldalon hátra és útjára indult a 20 csomós hullámvasutazás Fokváros felé.

A versenyzők jelenlegi helyzete, sebessége:

http://www.volvooceanrace.com/


Fotó: Paul Todd/Volvo Ocean Race



Forrás: VOR