Iker Martínez csapata a Team Telefonica nyerte a Volvo Ocean Race első szakaszát.

A csapat úgy lett első, hogy az első kikötői futamon Alicanteban még utolsóként végzett. Szombat este 8 órakor olykor 40 csomós szélben keresztezték az első szakasz célvonalát Fokvárosban.

A spanyolok ideje 21 nap 5 óra volt a 6500 mérföldes szakaszon. Chris Nicholson csapata az Emirates Team New Zealand a CAMPER fedélzetén még szintén erős szélben futott be vasárnap. Az ő idejük 21 nap és 21 óra volt. Egyetlen nagyobbacska hibájuk volt, mikor még a Groupama után eredtek a szakasz elején és későn gondolták meg magukat. Tulajdonképpen ez a  manőver akadályozta meg őket, hogy versenyben legyenek a szakaszelsőségért.

A hat indulóból három hajó nem saját talpán érkezik meg Fokvárosba. Kettőnek árboca tört, egynél a hajótest sérült kritikusan.

Az összetettben a Telefónica áll az élen 31 ponttal, míg a CAMPER 29 ponttal követi a második helyen. A Groupama rosszul elsült haláltakkjával is 22 pont birtokosa lesz, ha holnap beér a Dél-Afrikai városba. A sorban a következő az Abu Dhabi Ocean Racing 6, a PUMA 5 és a Team Sanya 3 ponttal.

Az állás:

http://www.volvooceanrace.com/en/scoreboard/rdc.html

A második kikötői futamra december 10-én kerül sor Fokvárosban.


Fotó: Paul Todd/Volvo Ocean Race