Rövid beszámoló az Optimist csapat téli szerepléséről.

A hétvégén Opatijában Gyapjas Zsombor győzelmével és Lászlófy Levente bronzérmével befejeződött az Optimist csapat tavaly október óta tartó téli felkészülési versenyprogramja. A tizennégy versenyből és számos edzőtáborból álló küzdelemsorozat szép eredményeket, fejlődést és nem utolsó sorban sok-sok tapasztalatot hozott versenyzőink számára.

Néhány gondolat a fenti időszakról:

A húsvéti  30. Lake Garda Meeting volt az eddigi Optimist versenyek csúcsa, hiszen minden idők legnagyobb mezőnye állhatott rajthoz. A versenyrendezők fantasztikus teljesítménnyel, zökkenőmentesen bonyolították le a futamokat. A közel ezernégyszáz versenyzőből, Gyapjas Zsombor és Tenke Áron az arany csoportban, Ziegler Kristóf, Erőss Loránd, Roznár Katalin és Galgóczy Tamás az ezüst csoportban, Hadnagy Zsombor, Pintér Nikolett és Korchmáros Sára a bronz csoportban, míg Józsa-Kovács Attila és Futó Marcell a borostyán csoportban végeztek. A kicsiknél a Lászlófy ikrek Ábel és Levente nagyon szép vitorlázással az arany csoport elejében, míg Argay Balázs nem sokkal mögöttük végzett.

Gyapjas Zsombor kétségtelenül a legeredményesebb versenyzője a csapatnak. Három versenyt is megnyert (Mali Losinj, Nápoly, Opatija), s a többi küzdelemben is a mezőny elejében végzett. Ő az utolsó „nagy Mohikánja” az aranygenerációnak (Vadnai-, Péch-, Gyapjas testvérek), neki kell továbbadni a stafétát a feltörekvő fiatalok számára. Zsombor nem csak versenyzőként, hanem emberként is példaképe társainak, sokat tanulhatnak tőle a kisebbek.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ki is a következő generáció?

Tóth Levente és Wolf Szabolcs vezetésével több fiatal is igen tehetségesnek bizonyul. Az eddigi versenyek alapján a fiúk közül Tenke Áron, Erőss Loránd, Ziegler Kristóf szerepeltek szépen. A nagyokat üldözve egyre feljebb kapaszkodnak a még igen fiatal Lászlófy ikrek és Héjja Marci. Tisztes küzdelemben szépen lépeget előre Hadnagy Zsombor. A nagy küzdők csapata, Józsa-Kovács Attila, Futó Marcell, Argay Balázs, Czeizel Jakab, Oláh Gergő, Bednár Andris, Odonics Csanád is meg-meg villan egyszer –egyszer.

A lányok küzdelmében az élen Roznár Kati áll, őt követi Pintér Nikolett, Veenstra Csenge és Korchmáros Sára. Nagyon hiányzik a csapatból Jósa Adél, aki tehetségével óriási eredményt érhetne el.

A hazai mezőny egyik legszínesebb egyénisége, Galgóczy Tamás a tél folyamán több sportágban is bizonyította tehetségét, az OP mezőnyben is keményen beleszól a küzdelembe. Ő utolsó éves, így szeretne kijutni az Európa Bajnokságra.

Az EB kijutásért folytatott küzdelem május közepén zárul le a hollandiai Workumban rendezendő rangos OP találkozóval. Addig is a hazai vizeken folytatódik a versengés, melynek egyik jeles eseményen, a Majthényi Zsombor Emlékverseny lesz, ahol ismét összemérhetik tudásukat a fiatalok.

Köszönjük a szurkolást!

Jó szelet!

Török Péter

Ui.: Az egész csapat gratulál Benjinek a szuper eredményért! Ő azon ópésok egyike volt, akit nem lehetett túlmotiválni!

Carnival  Cup, Opatija – végeredmény (all boats) –

ITT!

Carnival Cup, Optaija – végeredmény (serdülő) –

ITT!


Fotó: Giovanni De Sandre