Idén harmadik alkalommal május 30-tól június 1-ig kerül megrendezésre a Nacra katamarán tulajdonosok számára rendszeres képzést biztosító tréning.

Coen de Koning kétszeres F18 világbajnok, a Holland  420-as ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya és Kovács Benedek vitorlás edző (Berecz Zsombor nevelő edzője) összeszokott párosként oktatja a vitorlázókat a katamarán versenyzésre.  A kurzus során – többek között –  hajó beállítást, jelöléseket, mozgást a hajón, versenytaktikát, széltaktikát tanulhatnak a résztvevők. Minden nap rövid elmélettel kezdődik és zárul közte két vízi edzéssel. A holland tréner nemcsak a motorcsónakból szóban, hanem a katamaránokra átszállva élőben is megmutatja a fogásokat. Csütörtök este közös grillezésen vesz részt a csapat.

A  helyszínt adó alsóörsi Katamarán Bázis a hazai kéttestű vitorlázás húzó motorja. A versenyek zömét innen rendezi meg a Katamarán SE, illetve a sportág népszerűsítését szolgáló többtestű próbanapoknak és találkozóknak is a Bázis ad otthont.

A tréning díja 150 euro/fő, szálláslehetőség az alsóörsi

Rózsa Apartmanban

elérhető

Jelentkezés és bővebb információ:

Székely András

Nacra Magyarország

+36 30 5683391

nacra@katamaran.hu


Fotó: nacra