Az elnökség döntött az új főtitkár személyéről

A 2013. év első elnökségi ülésének legelső napirendi pontja az új főtitkár megválasztása volt. Az elnökség teljes egyetértésben Gerencsér Gergelyt találta legalkalmasabbnak a pozició betöltésére.



1/2013 (01.22) sz. határozat


„Az Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége 2013. január 31. napjától 2016. december 31. napig tartó mandátummal Gerencsér Gergelyt megválasztja a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárának, egyben felkéri a MVSZ elnökét, hogy az alábbi keretek között kösse meg a főtitkár alkalmazására vonatkozó munkaszerződést a munkába állás kezdetéig.


Az elnökség az alábbi alkalmazási feltételeket rögzíti az elnök számára: a főtitkár havi alapbére nettó 350 eFt, amely naptári évenként a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves fogyasztói árindex alapján valorizálásra kerül. Az éves prémium-kerete kéthavi munkabér, amely két részletben az elnök értékelése alapján a Kékszalag vitorlásversenyt követő 15 napon belül és tárgyévet követő év január 15. napjáig kerül megállapításra. A főtitkár hatékony munkavégzéséhez szükséges egyéb munkavégzési feltételeket (költségtérítés etc.) és eszközöket (telefon, számítógép, gépjármű etc.) az elnök az MVSZ költségvetésének lehetőségei szerint határozza meg.


Az elnökség további feltételként tűzi, hogy a munkaszerződést 2013. október 31.-i hatállyal, három hónapos felmondási idővel bármelyik fél indoklás nélkül megszűntetheti.”


(8 IGEN, 0 NEM, 0 TARTÓZKODÁS)


Gerencsér Gergely


(36 éves)


Vitorlás szakedző, képesítését a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerezte.

A magyar vitorlás sport aktív résztvevője immár 24 éve. Kezdetben versenyzőként, majd utánpótlás válogatott és klub edzőként folytatta pályafutását, és mind emellett különböző szakmai testületekben is tevékenykedett, a Magyar Vitorlás Szövetséggel szoros együttműködésben.

A sport mellett egyéb szakterületekről is szerzett munkatapasztalatot és gyakorlatot. Dolgozott a közigazgatásban, a gazdasági szektorban és társadalmi szervezetekben vezető tisztséget is betöltött.

Az elmúlt 6 évben az Utánpótlás Bizottság, valamint az Edzői Bizottság testületeinek tagja.

Edzői pályafutása során, a Cadet hajóosztályban több világbajnokságon és Közép-Európai Cadet Kupán, a serdülő korosztály versenyzőivel kiváló helyezéseket ért el.


Forrás: www.hunsail.hu