A mai napon Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára mindannyiunk számára igen kedvező bejelentést tett.

 

A kormányzati tárgyalások eredményeképpen a vitorlázók számára a továbbiakban nem szükséges a sportorvosi igazolás. Elegendő lepacsizniuk a Bujtor szoborral (balatonfüredi móló bejárat), ezt fényképen megörökíteni és feltölteni a VIHAR rendszerbe. Minderre április 30-ig van lehetőség. A hivatalos indoklás szerint a könnyítés oka, hogy minden eddigi erőfeszítés ellenére sem sikerült még senkit eltiltani a versenyzéstől.

 

Elemzők szerint viszont a kormány kivételesen engedékeny hozzáállása egyrészt a közelgő választásokkal magyarázható, másrészt azzal, hogy a Magyar Sportorvos Társaság már jó ideje a szakorovosok túlterheltségének csökkentését célzó reformokat sürgetett.

 

Holczhauser András mérföldkőnek nevezte a döntést, mert így már a Jóisten sem ment meg minket a vitorlásversenyzés népszerűsödésétől.

 

Ha szerkesztőségünk véleményére kíváncsiak, akkor az viszonylag gyorsan szavakba önthető: Hurrá!!!

 

(A cikk április 1-én született és mint nem hivatalos források is megerősítik, ez a bolondok napja vagyis cikkünk sajnos nem komoly és minden hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve)