Július 13-án és 14-én lesz az ügyvédek regattája Balatonvilágoson a Club Aligában.

Mindkét versenynap vízi programja megteszi Kékszalag edzésnek is, hiszen szokás szerint erős mezőnyre lehet számítani.

Két héttel a Kékszalag előtt nem is lehetne másképp versenyt rendezni, mint azzal a „hátsó szándékkal”, hogy sokan edzésnek is tekintik a regattán való részvételt. Persze az ügyvéd regatta elsősorban az ügyvédekről szól, de mint a korábbi évek tapasztalataiból tudjuk a kettő nem zárja ki egymást.

A VIII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj futamaira már több mint 25 egység leadta előnevezését, köztük a Balaton leggyorsabb hajói is. Versenyezni fog a Nautic 370-es flotta és az X-35 flotta több hajója és a klasszikus flotta több cirkálója is jelezte részvételi szándékát.

Nagy csata várható az „Ügyvéd a kormánynál” versenyben is. Az elmúlt évek legjobb ügyvéd kormányosai már valamennyien neveztek a regattára, de láthatóan a trónkövetelők is megjelentek a színen.

Az elmúlt hét év alatt nyert már Ügyvéd Kupát a Sirocco, a Sponsor Wanted, a Lisa és a Principessa is, közülük volt, aki többet. Olyan év is volt, amikor egy Elan 333-as tudott nyerni, köszönhetően az össze vissza fújó szeleknek és a csapat kifinomult taktikai képességeinek. Az Ügyvéd Kupát birtoklók mellett, kitartó trónkövetelő az Avatar, a Gardazzurra és a Speedy akik az idei évben is megpróbálják legyőzni a vetélytársakat, persze a Remete is okozhat meglepetést.

Izgalmas versenyre van kilátás a Nau 370, X35, 70-es cirkáló mezőnyben és az egymás elleni küzdelemben is. Természetesen megvannak a yardstick II és III osztályok favoritjai és győzelmi aspiránsai is.

Szombaton, ha a szélviszonyok engedik, a megszokottnál hosszabb túraverseny lesz, hogy a Kékszalag edzés követelményeinek is megfeleljen a regatta. Vasárnap kétfutamos pályaverseny van a tervben, hogy a pályaverseny kedvelőinek is a kedvében járjanak a rendezők.

Mindkét versenynapon lesz eredményhirdetés és díjátadó, szombaton az abszolút értékelés mellett díjazzák a yardstick osztályok helyezettjeit és a legjobb ügyvéd kormányosokat. Vasárnap a három yardstick osztály legjobbjai kapnak trófeákat.

Az idei verseny egyik fő látványossága a legnagyobb hazai modellvitorlás hajóosztály nemzeti bajnoksága lesz, melyet az aligai kikötő nyugati mólószáránál rendeznek a szervezők. A parton találkozhatunk Volvo személyautókkal, Cannondale kerékpárokkal, megkóstolhatjuk a Chivas, a Nespresso és az Osjecko Pivo termékeit.

További információk:

www.ugyvedkupa.hu