A Beliczay Márton-Mónus Gyula páros az újdonsült csillaghajó bajnok. Repülőhollandiban a Majthényi-Domokos kettős megvédte bajnoki címét.

Balatonföldváron a Spartacus Vitorlás Egylet rendezte a sztárosok és a hollandisok idei országos bajnokságát: három nap alatt három gyengeszeles, egy erősszeles és két középszeles futamot sikerült megtartani. A csillaghajósok 13 hajóból álló mezőnyét egy orosz és egy ukrán versenyzőpáros tette nemzetközivé. A magyar bajnoki címet a Beliczay Márton-Mónus Gyula kettős szerezte meg Gereben Márton és Péter előtt. A bronzérem a Forintos Róbert-Takácsy Levente párosnak jutott. Beliczayék őrizhetik egy évig a hatvanas évek elején alapított legendás vándordíjat, a csillaghajósok réz hajólámpáját, amely a magyar vitorlássport egyik legpatinásabb ereklyéje.




Repülőhollandiban az idei világbajnoki ezüstérmes Majthényi Szabolcs-Domokos András páros nyert, a második helyen Gáborjáni-Szabó Gábor és Argay Béla, a harmadikon pedig Kardos Antal és dr. Polgár Csaba végzett.

Végeredmény