Sikerül megdönteni a tavalyi Helly Hansen Kupa 4 óra 41 perces rekordját?

 

A Túravitorlás Sportklub idén 37. alkalommal, május 19-21. között rendezi meg a három napos Pünkösdi Regattát, Magyarország egyik legnépszerűbb nagyhajós vitorlásversenyét, amelynek gyorsasági futamát ebben az évben is a Helly Hansen támogatja.

 

A Pünkösdi Regatta közel 40 éve a balatoni események üde színfoltja a hazai vitorlázók körében, minden évben népes mezőnyt felvonultatva. Története a 70-es évekig nyúlik vissza, amikor 1978. július 29-30-i dátummal bekerült az MVSZ naptárába, mint TVSK Kupa, nem sokkal később – 1984-től – pedig három naposra bővült. A verseny 2002 óta pünkösd ünnepéhez kötődik, így időpontja évről-évre változik, idén május 19-21. között rendezik meg. A rendezvény egyedülálló olyan szempontból, hogy nincs még egy olyan hazai verseny, amelynek során több mint ezer vitorlázó három napot ugyanabban a kikötőben – ebben az esetben Keszthely városában – tölt el.

 

 

A verseny 2012 óta a Helly Hansen Kupával indul az első napon, amelynek során külön díjazzák a verseny leggyorsabb hajóját. A tavalyi Pünkösdi Regatta első napi futamát az EUROVIT nyerte, akik a légvonalban is közel 60 km-es Balatonföldvár-Keszthely távot 4 óra 41 perc alatt tették meg. A második helyet a RSM DTM csapat szerezte meg, a harmadik helyezett – egyben a legjobb egytestű hajó – pedig a Helly Hansen Raffica Sailing Team lett. Vajon sikerül megdönteni a tavalyi gyorsasági verseny rekordját? Mindenre fény derül a második napon, azaz május 20-án, amikor a norvég technikai márka képviselője átadja a díjat a futam győztesének. A versenyzők a második napon Keszthely-Szigliget-Zala torkolat-Keszthely között, a harmadik futam során pedig a Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy útvonalon vitorláznak majd.

 

A Pünkösdi Regatta az MVSZ új versenyrendszerében az egyik legnépszerűbb nagyhajós ranglistaverseny, amely kiváló alkalom arra, hogy a résztvevő közel 300 hajó és több mint ezer vitorlázó családias hangulatban eltölthessen egy kihívásokkal és izgalmakkal teli hétvégét. A versennyel párhuzamosan az érdeklődők sokszínű programokon vehetnek részt, így garantált a jó hangulat. Aki pedig szemügyre venné a legújabb vitorlás ruházatokat és kiegészítőket – köztük például a Skagen kollekciót –, ezt megteheti a Helly Hansen pop-up üzletében.