A Földközi-tenger legrangosabb jacht versenyén második lett a Wild Joe

Máltáról indult és Szicíliát és a környező szigeteket kerülte meg a Rolex Middle Sea Race verseny, amin a magyar legénységgel futó Wild Joe 60 lábas mini maxi jacht is indult. A Wild Joe 72 óra nonstop vitorlázás után kategóriájában második lett, a versenyen összetett hatodikként futottak be a közel 100 induló jacht között.



A Szicíliát megkerülő pálya mindig változatos szélviszonyokat hoz, volt viharos szélben száguldás és araszoló hajóval szélkeresés is a három napos hajózás alatt. A magyar tengerészek már minden körülmények között jól tudnak teljesíteni és ezt bizonyították is kiemelkedő eredményükkel.  A verseny nehézségi fokát jelzi, hogy a harmadik helyen végzett idei építésű Caro 16 perccel futott be a Wild Joe után és ebben a közelségben, egymást szorosan fogva vitorlázták végig az utolsó éjszakát a befutóig. Az osztályt a szintén idén épült Alegre nyerte, a verseny leggyorsabb hajója pedig a német színekben versenyző Morning Glory lett, a 86 lábas monstrum végig vezette a 606 tengeri mérföldes versenyt. A versenyt érdekessé tette, hogy indult két egykezes földkerülő hajó, az angol Hugo Boss és a spanyol GAES, velük majd végig együtt vitorlázott a magyar Wild Joe, végül bőszélben megelőzték és az összetett 4. és 5. helyen értek célba.

A Wild Joe-nak ez volt a szezonban az utolsó versenye, legutóbb a Thousand Island Race versenyen indult, az Adrián zajló 600 mérföldes összecsapást rekord idővel nyerte meg a magyar hajó.