2014 május 2-4 , Abádszalók

Az Attila-öböl partján a Szalók Yacht Club kikötője adott helyet a hétvégén a Tisza-tó Expo-nak . A péntektől-vasárnapig tartó rendezvényt Czene Attila olimpiai bajnok, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nyitotta meg. A szép számú érdeklődőt kulturális, gasztronómiai és sport rendezvények szórakoztatták , de voltak kerekasztal beszélgetések is , ahol megismerhették a Tisza-tó fejlesztésével kapcsolatos terveket.

Szombaton meglátogatta az Expo-t dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter , aki sajtótájékoztatón ismertette a kormány Tisza-tóval kapcsolatos jövőt érintő beruházásait. A miniszter végig látogatta a kiállítókat és elfogadta a halfőző verseny csapatainak meghívását is egy-egy jó féle Tisza-i halétel kóstolására és egy rövid hajókiránduláson is részt vett az öbölben .

A Magyar Vitorlás Szövetség is kiállított az Expo-n . Brencsán Ábel az MVSZ képviseletében ígéretet tett arra, hogy támogatni fogják a vitorlássport fejlesztését a Tisza-tavon. Holczhauser András az MVSZ főtitkára pedig arról szólt, hogy fontosnak tartják a fiatalok bevonását a vitorlázásba és elsősorban kishajós versenyek megtartását szorgalmazzák amivel tovább lehet majd népszerűsíteni a vitorlázást a régióban. A TISZA-TÓ EXPO a TVE által rendezett jóhangulatú vitorlás versennyel zárult a szombati napon , amit még egy az öbölre lecsapó kisebb vihar sem tudott elrontani.


1.jpg

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: Lengyel György