Az MKB Bank Melges 24 Európa-bajnokság utolsó előtti napján az instabil gyenge szélben sajnos csak egy futamot tudtak tartani a rendezők.

!


Csupán négy pont választja el az első két egységet, és a holnapi napon két futamot terveznek a rendezők, így nyugodtan mondhatjuk, hogy az európa-bajnoki cím sorsa még nyitott.

A reggeli ígéretes szél időben a vízre csábította a mezőnyt, azonban csak egy futamot sikerült tartani, mert utána a szél nem fújt egyenletesen, és az iránya is folyamatosan változott.

10 csomós szélben rajtolt a futam, ám sajnálatosan ez hamar lecsökkent és elég foltos lett az egész pályát tekintve.

Az olasz Andrean Racchelli (ITA 735) hozta ki a legtöbbet a trükkös körülményekből. A szélfelőli bójától vezetve szinte senkitől nem veszélyeztetve rajtcél győzelmet aratott.

Az első bóját csupán negyedik helyen kerülte a brit David Rowen (GBR 557), de jól taktikázva felküzdötte magát a második helyre és azt a pozicióját sikerült is megtartania a befutóig. A harmadik az osztrá Franz Urlesberger (AUT 681) lett.

!

Az összetettben második helyen álló Matteo Balestrero (ITA 693) is nagyot küzdött, hiszen a hatodik helyről feltornázta magát a futam végére a negyedikre, ami azért jelentett neki nagyon sokat, mivel az élen álló Blu Moon csapata ebben a futamban az eddig futott legrosszab eredményét érte el, csupán csak tizenkettedikek lettek, ami az kieső helyükön kívül volt, így ez a magas pontszám most már beleszámít az

összetett eredményükbe. Mindehez ha hozzá vesszük, hogy Balestrero-ék tegnapi korai rajt büntetését a

verseny bíróság törölte (hibás döntés született korábban), így az olasz egység nagyot faragott a tegnapi tizenhét pontos hátrányán és már csak négy pont választja el őket a dobogó legfelső fokától.

A Corinthian alcsoportban az osztrák Michael Schineis (AUT 716) nyert, aki ötödikként futott be az egész mezőnyt nézve. Hasonló jó eredményt érte el az olasz Alfredo Capodanno (ITA 636), aki az összetett hetedik helyen kersztezte a célvonalat, megszerezve ezzel a Corinthian csoport második helyét. A hamradik a finn Sami Ekbald lett (FIN 259)

A csoport éllovasa az észt Tonu Toniste (ESt 790) ma nagyon elvszett a pályán és még az alcsoportban is csupán tizennyolcadik lett, azonban még így is komoly tizennégy pontos előnye van a többiekkel szemben.

Üldözői a dán Peter Warrer (DEN 779) aki ma a negyedik lett és a szintén dán Kris Houmann (DEN 612).

Az Európa-bajnokság holnapi utolsó napján a rendezők remélik, hogy sikerül megtartani a maradék két futamot és ezzel a tervezett mind a tíz futam lebonyolításra kerül. A bajnoki cím sorsa úgy tűnik egy páros versenyen fog eldőlni a svájci és az olasz egység között. A harmadik helyen álló Ian Ainslie 24 pontos hátrányban van, nekik talán a bronz megtartása tűnik reálisabbnak. Őket az olasz Simoneschi támadja

majd 5 pontos hátrányból.

Holnapra is gyenge szelet ígérnek a szakértők, azonban holnap egy órával előbb van rajt mivel az utolsó lehetséges rajtidőpont délután 2 óra.EREDMÉNY