Várhatóan 13 nemzet 35 hajója indul a Balaton idei egyik legfontosabb vitorlás világversenyén. Rajt Pünkösd vasárnap!

Időpontja: 2014. június 6-11, Balatonföldvár

A Spartacus Vitorlás Egylet nemzetközi pályázaton nyerte el a legnagyobb hagyományú, a sportág legnagyobb egyéniségeit felvonultató korábbi olimpiai hajóosztály kontinensbajnokságának rendezési jogát.A döntésben minden bizonnyal szerepet játszott az is, hogy az SVE az olimpiai hajóosztály Finn-dingiben néhány éve sikeres Európa-bajnokságot rendezett, sőt Csillaghajóban már korábban több körzeti bajnokságnak és Európa-bajnokságnak, Repülő Hollandi hajóosztályban pedig már három alkalommal sikeres világbajnokságnak adott otthont.

A balatonföldvári EB-n 13 nemzet több mint 30 hajójának indulása várható, a legjobb magyar egységekkel együtt.

A tavalyi kontinensbajnokság helyezettjei mellett két magyar párosra érdemes majd figyelni: a nagy nemzetközi rutinnal rendelkező Tenke Tibor – Bezeréti Miklós páros és a Gereben testvérpár, Márton és Péter okozhat kellemes meglepetést.



A verseny bizonyos szélviszonyok között a földvári mólóról is jól követhető és a hatalmas fehér vitorlák alatt küzdő egységek látványa nem csak a szakértők számára jelentenek majd maradandó élményt.

A verseny fő szervezője az egyik legnevesebb, legsikeresebb magyar vitorlázó, a kilencszeres repülőhollandi világbajnok Majthényi Szabolcs.


A verseny programja:

Június 6. péntek                 felmérés (hajó- és vitorlaellenőrzés)

Június 7. szombat              felmérés

16.00 próbafutam

19.00 ünnepélyes megnyitó az SVE balatonföldvári klubjában

Június 8-11.                         versenynapok, 1.-7. futam (A futamok általában 10.00-kor kezdődnek. Egy nap több futam is rendezhető.)

Eredmények napról-napra:

www.spartacus.hu

Az EB hivatalos weboldala: http://stareuro2014.jimdo.com