Lelléről-Keszthelyre meg vissza, szélben, szél nélkül.

A Bavaria 32 osztály osztálykapitánya Karsai Gábor remek kis sorozatot talált ki a tavaly osztállyá vált Bavaria 32 hajóknak és bármilyen Bavaria típusú hajóknak.

Az idei első versenyen Négykezes, vagyis két személyes viadal volt Balatonlelle – Keszthely -Balatonlelle távon. Az szezonban lesz még egy négykezes regatta, de az éppen fordítva keletre fog indulni és onnan érkezni.

A jelenlegi verseny egy hidegfrontot megelőző napon zajlott , amikor már elég instabil volt a légkör, és számítani lehetett zivatarokra. Így is lett. Az Open Bavaria osztály és a Bavaria 32-esek egyszerre rajtoltak. Míg a mezőny bőszeles rajtot vett, a későbbi Bavaria 32 osztály győztese komótosan ért a rajtvonalhoz. Mintegy 20 perc előnyt biztosítva a mezőnynek.

A kezdetekben fújdogáló szél, Györök után végkép elfogyott, de hamarosan a Balatonon átvonuló zivatar felélénkítette a szelet és időnként a 20 csomót is meghaladta. A zivatar egyébként a mezőny és a befutó között haladt át, úgy, hogy se a hajókon se a befutó hajón pár csepp kivételével nem esett eső.

Élve a mérete okozta előnnyel az első helyen egy Bavaria 40-es érkezett a Veretééés, de utána sorba jöttek a 32-esek. Elsőként a SAILANA, mely a rajtnál jócskán adott az ellenfeleknek előnyt.



A reggel 9-kor rajtoló versenyen mielött a nap lement mindenki befutott. Jó verseny volt – vélekedtek a résztvevők – mert mindenféle szél volt benne 0-tól 20 csomóig

Köszönjük a Ruditrans támogatását!