A gyenge, foltos szélben 140 hajónak sikerült este 6-ig célba futnia a Fésziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny – Genarali Nagydíjon

A szél nem szolgált az elmúlt néhány évet tekintve rekordszámú mezőny kedvére. 195 hajó rajtolt el délelőtt 10 óra 30 perckor az idei Fésziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny – Genarali Nagydíjon, ám 18 óráig, a limitidő lejártáig közülük csak 140-en tudták teljesíteni a pályát.

A gyenge, foltos szélben a Kaiser Kristóf vezette Principessa Libera le tudta győzni a többtestű hajókat. Második helyen, egy perc hátránnyal a Cellum Decision 35-ös ért célba Litkey Farkas kormányzásával. A klasszikus hajók közül ezúttal a 6. helyen célba futó Lillafüred bizonyult a leggyorsabbnak. A 75-ös Cirkálót dr. Gál András Levente vezette.

A Tihanykerülő egyben a már harmadik napja zajló ORC-bajnokság túrafutama is volt, amelynek eredménye a versenykiírás értelmében nem ejthető ki.

Nagy sikert aratott a Vitorlás téren lebonyolított zenés díjkiosztó, melyet Borbély Ferenc és Bakóczy Kálmán prezentált a nagyérdeműnek.


Abszolút eredmény


Korrigált eredmény


Osztályonkénti eredmény


Fotó: Szekeres László