Falmouth különleges parádét szervez abból az alkalomból, hogy 50 éve Sir Robin Knox-Johnston elhagyta a várost, hogy 32 lábas hajójával részt vegyen a Golden Globe Race-en.

 

 

A speciális „Suhaili Falmouth 50 Parade of Sail” 2018 június 14-én kerül megrendezésre a névadó városban.
A dátumot úgy igazították, hogy egybeessen azzal a nappal, amikor 50 évvel ezelőtt Sir Robin Knox-Johnston elindult Falmouthból, hogy megnyerje a Golden Globe Race-t – melynek köszönhetően ő lett az első szóló földkerülő, aki megállás nélkül vitorlázta körbe a bolygót.

 

 

Az eseményt közösen rendezi a Falmouth Town Team valamint a Royal Cornwall Yacht Club, ahol Sir Robin partra lépett a verseny teljesítése után.

 

Sir Robin a 3 év restaurálás után tavaly ismét vízre bocsátott legendás hajója, a Suhaili fedélzetén egy lenyűgöző flotta élén – Bernard Moitisser híres francia hajója a Joshua, Sir Francis Chichester Gipsy Moth IV-e és Sir Alec Rose Lively Ladyje előtt – fog körbevitorlázni a Falmouth kikötőjében zajló parádén, tisztelegve a 2018-as Golden Globe Race skipperei előtt.

 

Hamble Classics Regatta

 

„Nagyon várom, hogy oly sok év után visszatérjek Falmouthba a Suhaili-vel. Nagyon támogatom a 2018-as Golden Globe versenyt, öröm lesz számomra találkozni a skipperekkel és együtt vitorlázni a replikákkal és a többi tradicionális hajóval ezen a napon, visszaidézve az eredeti Sunday Times Golden Globe versenyt.” – nyilatkozta Sir Robin.