Carina vitorlásunk múltja és jövője

 

Jövőre lesz 10 éve, hogy Carinával visszaérkeztem Koperba a 3 éves szóló földkerülésemről, és Carina 2009 óta nem is volt vízen… Az a tervünk, hogy 10 év után jövőre ismét vízre kerül Carina a magyar tengeren, a Balatonon, és rászoruló gyerekeket szeretnénk vele vitorláztatni.

 

2014-ben alapítottuk az Ocean Sailing SE-t, és 2016 óta az Egyesületünk üzemelteti Carinát. 2018-TÓL AZ OCEAN SAILING SE KAPHAT MÁR SZJA 1%-OT, ÉS MINDEN TÁMOGATÁST CARINA FÖLDKERÜLŐ VITORLÁSUNK HAJÓZHATÓVÁ TÉTELÉRE FOGUNK KÖLTENI. Jelenleg ez az Egyesületünk legfontosabb projektje!

 

A második ehhez kapcsolódó tervünk, hogy elkészüljön végre a 3 éves szóló földkerülésemről a dokumentumfilmünk, amihez 9 év alatt nem találtam támogatót. Igen sok a nyersanyag, támogatás nélkül nem megy. Remélem az adók 1%-ból talán ezt a munkát is el tudjuk kezdeni.

 

2010-ben megjelent a könyvem Békét és Szelet! címmel, ebben leírtam a földkerülésem történetét, amivel kapcsolatban azóta is tartok előadásokat és részt veszek beszélgetéseken. Ez a fajta ‘adventure sailing’ extrém irányzat, és az ehhez kapcsolódó nagyon egyszerű minimalista világlátás nagyon sok nem vitorlázónak is érdekes és szimpatikus, de mégis a vitorlázók tudják ezt igazából megérteni.

 

Carina jelenleg Fonyódon tekinthető meg a Vizisport Központban. Köszönet érte Kocsis Ádámnak és a Vagabund Vitorlás Sportegyesületnek! MÉG NEM TUDJUK, HOGY 2019-TŐL HOL FOGJUK TARTANI CARINÁT, OLYAN KIKÖTŐT KERESÜNK, AHOL CARINA MÉLTÓ HELYRE KERÜLHET. Carina az egyetlen földkerülő vitorlás a Balatonon, Ő látta a legtöbbet… és nagyon inspiráló története van, ami szerintem a vitorlás sportot is komolyan népszerűsíti. Sok mindenkinek tartozok köszönettel az elmúlt 9 évben, és nem is lehet itt most mindenkit felsorolni. Carina nagyon sok helyen volt kiállítva, de ebben a három kikötőben töltette a legtöbb időt, nagyon köszönöm a segítséget!

 

Carina fő állomásai:

2009-2010: Wiking Yacht Club, Óbuda Hajógyári sziget

2010-2017: BAHART, Balatonlelle

2017- : Vizisport Központ, Fonyód

 

Békét és Szelet!