Rekordszámú OP-s és 420-as indulószám mellett az Évadnyitóval vette kezdetét 2018. évi Nádas Kupa gyerekverseny sorozat a T-Systems támogatásával, Csopakon.

 

Bár tavalyi évben az évről-évre csökkenő indulólétszám miatt a gyerekversenyek közül sajnálatosan kimaradt az Évadnyitó, valamint az azt megelőző évben is csupán a kötelességtudó balatonfüredi versenyzőkre szűkült le az indulók köre; idén a T-Systems támogatásával és a Nádas Kupa Sorozat részeként 72 OP-s és 6 hajós 420-as mezőny indult az Évadnyitón, ami OP indulószám tekintetében rekordnak számít, mint az Évadnyitó több mint 80 éves, és a Nádas Kupa egy éves történelmében.

 

A szélviszonyok végül csak egy rövidített futam megrendezését tették lehetővé, de a kezdő mezőny számára nagy élményt jelentett a kezdeti viharfelhők előli partra vontázás, valamint a fiatalok megízlelhették a füredi nagyhajós vitorlabontás, lobogófelvonása, és Balaton koszorúzás ízét is.

 

Az Évadnyitó egyben a Havas Nádas Kupa – kombinált sí- é vitorlásverseny – vitorlás versenyszáma is volt, a márciusi eplényi síversenyszám folytatásaként, amelyen így végül 2 sífutam, és 1 vitorlás futam összevonása alapján hirdettek eredményt.

 

Az Évadnyitó versenyen az első éves, illetve kezdő OP versenyzők gaffon zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indultak a fehérszalagos másodéves haladó, és a piros szalagos nemzetközi válogató versenysorozatban résztvevő versenyzőkkel. A díjazás tekintetében az így kialakult zöld OP csoporton belül az 1-6 helyezés (lányban 1-3 helyezés), fehér csoporton belül 1-3 helyezés (lányban első helyezés), valamint a piros csoport nyertese részesült üvegdíjazásban, és szponzori díjakban (Rooster, Optiparst/HQOK/Skioutlet) a következők szerint:

 

 

Valamennyi elsőéves OP-s zöld oklevél díjazásban részesült.
A Havas Nádas Kupa kombinált sí és vitorlás verseny összetett eredményei a következőként alakultak:

 

 

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

 

A 2018. évi Nádas Kupa Sorozat állomásai a következők:

 

 

További részletek: www.facebook.com/NadasCup