Tavalyi Szárcsa Kupa után idén a Harcsa Kupával folytatódott a Nádas Kupa Sorozat

 

A hétvégi nagyhajós versenyzők Csopak előtt áthaladó pályájukon a Harcsa Kupa utánpótlás versenyzőivel találhatták magukat szemben. Ez volt a Nádas Kupa sorozat harmadik állomása, ahol többek között a T-Systems támogatásának is köszönhetően 83 többnyire kezdő versenyző állt rajthoz.

 

 

A szélviszonyok összesen három futam megrendezését tették lehetővé. A versenyt Czégai Laci bácsi vezényelte, majd adta át a díjakat; aki az előző edzői generáció utolsó aktív edzője és versenyrendezője (többek között a sorozat kiemelt támogatójának a Melges EB-re készülő Csoltó Ákos, alias Dugónak a BKV-s és keszthelyi edzője is volt).

 

 

A versenyen az első éves, illetve kezdő onedesign OP versenyzők gaffon zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indultak a fehérszalagos másodéves haladó, és a piros szalagos nemzetközi válogató versenysorozatban résztvevő versenyzőkkel. Idén első alkalommal a még nem leigazolt versenyzők is egy pályán (narancs csoportban) indultak mg nem one-design többnyire előző generáció által használt „tapsi-mist” és régi Winner és Nordest hajójukkal. Indult többek között az 1986-os bajnokságot nyert (Gömöry Zsolt, VVSI) Nordest hajó is.

 

 

A díjazás tekintetében az így kialakult narancs csoporton belül 1-3 (valamint U9; U11 legjobbjai); OP zöld csoporton belül az 1-6 helyezés (valamint U11 legjobbjai), fehér csoporton belül 1-3 helyezés, valamint a piros csoport nyertese részesült üvegdíjazásban, és szponzori díjakban (Rooster, Optiparts/HQOK/SkiOutlet/HUN 759). Valamennyi kezdő OP-s zöld és narancs csoportos oklevél díjazásban részesült.

 

 

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

 

Harcsa Kupa Végeredmények