A hétvégén új lendülettel rajtol a Mihálkovics Kupa

 

Az elődök munkásságát tisztelettel folytatva, az új idők lehetőségeit megragadva, a vitorlázók igényeit szem előtt tartva 51. alkalommal rajtol el szombaton a Mihálkovics Kupa – Jeep Compass Nagydíj.

 

A verseny központja Balatonföldvárra költözött, de az útvonal változatlan: szombaton Balatonföldvár-Balatonszemes-Révfülöp-Balatonföldvár, másnap pedig a Balatonföldvár-Balatonakali-Balatonszemes-Balatonföldvár.

 

Nevezés pénteken 18:00 és 22:00 között Balatonfüreden a Nemzetközi Vitorlásközpont Étterménél található sátorban, ismertebb nevén a Szövi sátorban, és ugyanebben az időpontban Balatonföldváron a verseny rendezvénysátrában, ami a Spari felé vezető út melletti füves területen lesz.

 

A futamok előtt és után a nevezett hajók a balatonföldvári kikötőben a szabad kikötőhelyek függvényében ingyenesen köthetnek ki. A kikötéshez a kikötőmester jóváhagyása szükséges. A szervezők mindenkitől türelmet kérnek, igyekezni fognak minden érkezőnek helyet biztosítani.

 

Szombat esti svédasztalos vacsora, vasárnapi reggeli, és milliós értékű díjazás várja a nevezőket. Szombat este Füredről sétahajó járat indul Földvárra azok számára, akik nem a földvári kikötőben hagyják a hajójukat éjszakára. A nevezéskor kapott karszalag felmutatásával 17:30-kor a balatonfüredi nagymólótól induló, Tihany érintésével Földvárra érkező kirándulóhajót ingyenesen vehetik igénybe, de 19:30-kor is indul egy hajó kifejezetten a Mihálkovics Kupa résztvevői számára. Visszajutni hasonlóképpen lehet, 23:00-kor indul sétahajó Földvárról Füredre.

 

Vasárnap a svédasztalos reggelit követően 8:30-tól kormányosi értekezlet, a díjátadó ünnepség pedig 17:30-kor kezdődik majd. A szervezők ezúton is kérik a kedves versenyzőket, hogy jelenlétükkel tiszteljék meg az eseményt, és díjaikat vegyék át személyesen.

 

A verseny a Kwindoo nyomkövető alkalmazás segítségével online is követhető lesz, ráadásul duplán is megéri majd elindítani a mobiltelefonokon a programot, hiszen az a két hajóegység, aki a szombati futamban a Kwindoo tracking alapján a leghosszabb és a legrövidebb utat járja be, értékes különdíjban részesül. Az alkalmazást fejlesztő cég egyedülálló módon támogatja a vitorlázást az idei Mihálkovics Kupa – Jeep Compass Nagydíjon. Az élő nyomkövetés segítségével fő célja a vitorlázás és főként a vitorlás versenyek minél nagyobb közönség számára láthatóvá és élvezhetővé tétele, szeretné a vitorlázás élményét a beteg vagy anyagi nehézségekkel küzdő gyerekek számára is elérhetővé tenni. Ennek érdekében, a Mihálkovics Kupán felajánl 1000 Ft-ot a LáriFári Alapítvány számára minden olyan nyomkövetést használó hajó után, amely a verseny két napja alatt minden futamban, a rajttól a célig futtatja a hivatalos Kwindoo trackinget. Így minden csapat hozzájárulhat az adományhoz a verseny ideje alatt!

 

A versenykiírás és a versenyutasítás elérhető a Viharban, további információk a Mihálkovics Kupa facebook oldalán: https://www.facebook.com/mihalkovicskupa/