A Jeney De Jonghe egység képviselte hazánkat az idei World Sailing Ifi VB-n

 

A 29er osztályban versenyző Jeney Máté és De Jonghe Arthur a kiváló 15. helyen végzett a texasi World Sailing Ifjúsági Világbajnokságon.Ez a verseny a világ legjobb ifjúsági vitorlázóinak seregszemléje, ahol hajóosztályonként minden nemzetből csak egy egység indul. Visszatekintve azt láthatjuk, hogy az itt résztvevő fiatalok közül kerülnek ki a jövő elit atlétái, akiket később a vitorlázás olyan területein láthatunk viszont, mint például az Olimpia, vagy a Volvo Ocean Race versenyei.

 

 

Az idei verseny végig erős szélben zajlott. A Mexikói-öböl minden nap állandó termikkel várt ránk (15-25 csomó), ami a nap folyamán egyre csak erősödött.Jeney Máté és De Jonghe Arthur nagyon jól helytállt a számukra egyébként egyelőre kevésbé kedvező szélviszonyok között. Alacsony súlyuk miatt kis sebességi hátrányban voltak, ennek ellenére több futamban is a top 10-ben tudtak vitorlázni és egyre javuló teljesítménnyel végül a 15. helyen zárták a világbajnokságot!

 

 

A csapat másik magyar résztvevője Zink Leon (edzője az osztrák Andras Geritzer) becsülettel helytállt és a 47. helyen végzett az 58 hajós mezőnyben.
Köszönjük a versenyzők minden támogatójának, elsősorban családjaik,- illetve egyesületük és az MVSz segítségét.

 

A versenyről minden infó és teljes média anyag elérhető itt: http://www.worldsailingywc.org/home.php
A videók és a képek különösen jók, ajánlom figyelmetekbe!