Magyarok a dobogó legfelső fokán a BYTE C II világbajnokságon

Elsöprő magyar siker született az amerikai Newportban megrendezésre kerülő BYTE CII világbajnokságon. A Balatonfüredi Yacht Club két versenyzője, a 15 éves Érdi Mária és a szintén 15 éves Vadnai Jonatán 13 futam alapján bizonyult a legjobbnak. A versenyen összesen 25 ország 54 versenyzője állt rajthoz a világ különböző országaiból: Mári a lányok mezőnyében, míg Jonatán összetettben utasított maga mögé mindenkit.



Az amerikai tudósítók már a verseny alatt is elismerően nyilatkoztak Vadnai Jonatán és Érdi Mária eredményeiről, nem hiába: Mári a női mezőnyben a mai, utolsó napon még a 2. helyen állt, 6 ponttal lemaradva az első helyen álló holland nemzetiségű Van Aanholt Odille előtt, de az utolsó két futamban ismét remekelt, és vetélytársát is maga mögé utasítva foglalta el a női mezőny első helyét, míg összetettben az előkelő 5. helyet szerezte meg.



Vadnai Jonatán – aki nem mellesleg idén júliusban a Balatonon megrendezett Laser világ-és Európa-bajnokságon korosztályában szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, és neki szólt a magyar himnusz – BYTE hajóosztályban is bizonyított: a 13 futamból 7 futamot magabiztosan nyert, így fölényesen győzött a hazai vizeken induló amerikai ellenfele, Marshall Henry előtt.

A világbajnokság egyben kvalifikációs verseny is volt a 2014-ben, Kínában megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára is, amin már biztos, hogy Érdi Mária és Vadnai Jonatán magyar színekben képviseli hazánkat.

Verseny honlapja:

http://www.bytechamps.org/pages/home.asp?EventID=25

Fényképek:

http://www.andesvisual.com/#!2013-byte-cii-world-championsh/cyce