Mi magyarok arról vagyunk híresek, hogy megjelenünk a világ olyan rendezvényein is, ami országunk elhelyezkedése miatt igen távol áll tőlünk. Indult már hazánk fia, Földkerülésen, Atlanti átkelésen, versenyben és anélkül. Most egy távoli kontinens sokszor irigyelt és látványos versenyén vesz részt Újhelyi Gáspár Miklós és Majthényi Mátyás.

A magyar csapat versenyben
SSANGYONG 18 lábas skiff Világbajnokság, 2006. február 17-26. Sydney öböl, Ausztrália. A nevezettek száma 31. Sok ausztrál, angol, új-zélandi. Egy amerikai egy brazil, egy francia és egy magyar hajó.

A magyar hajóban Újhelyi-Gáspár Miklós, Majthényi Mátyás és az ideiglenesen magyarrá előléptetett Greg Paterson. A hajó neve Dinghy Solution.

A csapat jól mutatkozott be egy bemelegítő versenyen ahol a 4. helyen futottak be, úgy, hogy a verseny elején felborultak.

A verseny végeredményét nagyban befolyásolta, hogy két hajó kivételével a mezőny rossz pályán ment és igy a hivatalos befutási listán csak a két helyesen köröző szerepelt. Igy a fiúk 4. helye is elszállt.

17-től figyelemmel kisérjük a VB eseményeit és a magyar hajó szereplését. Kiváncsian várjuk, hogy a Blue Star-on szerzett hazai tapasztalat mit ér a 18 lábasok őshazájában.