Augusztus 30., szombat. Ismét egy állomás, méghozzá egy MVSz – LáriFári Regattasorozat állomás.

Idén már a negyedik. Az alapítvány tagjai Balatonfüreden, a Szövi kikötőben fogadták a két budapesti gyermekonkológiai centrumban gyógykezelt gyermekeket és családjaikat, nővérkéket és kórházpedagógusokat a tavalyihoz hasonló élménynappal.



A Tecon Kupa rajtja után nem sokkal érkeztek a kis vendégek és kísérőik a kikötőbe.



Az eseményen mintegy 170 fő vett részt. Az egész napos élményprogram sok meglepetést tartogatott: 2014. év legszebb magyar arca, Bencsik Reni varázsolta el a gyerekeket szépségével és kedveskedett nekik kincsekkel.



Hogy az izgalmas pillanatoknak ne legyen vége, a gyerekeket motorcsónak vitte ki a vízen rájuk váró csodaszép vitorláshajókra. Volt aki kormányos lett, volt aki bújócskázott a kabinban, míg mások napoztak, pihentek a hajón. Egy biztos: mindenki jól érezte magát.



A kikötőben aztán mosolygós táncosnők várták a vendégeket, akik indiai tánccal kedveskedtek fiúknak, lányoknak egyaránt.



Izgalmas percek délután is voltak: Pisti, a varázsló ismét bűvésztrükkökkel kápráztatta el a csemetéket, tovább színesítve az alapítvány programját. Végül már csak az eredményhirdetés volt hátra. Az érmek kiosztásakor a gyerekek megtudhatták, hogy ajándék belépőjegyet kaptak a budapesti Miniverzumba és az ExperiDance Produkció előadására.



A súlyos betegségből gyógyuló gyermekek, szüleik és a kórházi dolgozók – hacsak egy napra is – elfeledhették nehézségeiket, és a kórházban töltött nehéz hónapokat.




TOVÁBBI KÉPEK