a Budapest Boat Show programszigetén


2015. február 12-15 között újra kinyitja kapuit a Budapest Boat Show. Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A kiállítás látogatói a

VOR Programsziget

keretei között találkozhatnak néhány, a hajós szakmához szorosan kapcsolódó

mesterséggel.


GRIND

– Akik gyakrabban követik nyomon a tengeri versenyeket, felfigyelhettek egy kávédaráló szerű szerkezetre a hajók fedélzetén. Ez egy gyakorlatilag a kötélkezelést megsegítő szerkezet, mely a Volo Ocean Race programszigeten élőben is bemutatásra kerül.


RIGGER

– A sokak számára még mindig ismeretlen szakma napjainkban egyre elterjedtebb. A nehéz acél szerelvényeket egyre nagyobb százalékban váltják fel a kötelek illetve kötelekből készült veretek. Ezen új anyagok és technológiák megjelenésével egyidejűleg egy új szakma is kialakult, ami nem más, mint a Rigger.


HAJÓÉPÍTÉS fából

– akár házilag is. Szakemberek segítségével a kiállítási idő alatt, néhány rétegelt lemez lapból egy gyönyörű fahajót fogunk varázsolni, és ami a legfontosabb, olyan módszerrel, amit bárki otthon is elvégezhet (vagy a helyszínen kipróbálhat).


HAJÓÉPÍTÉS kompozit anyagokból

– a mai modern hajóépítés nem nélkülözi a legkorszerűbb anyagokat sem. A helyszínen betekintés nyerhetnünk a carbon lehetőségeihez, és a hozzá kapcsolódó kompozit módszerekhez.


VITORLA MŰHELY

– hogy készülnek a vitorlák, milyen anyagokból lehetnek – egyéb hasonló kérdésekre is választ kapunk egy vitorlavarró műhely segítségével.

A családdal – netán kiskorú társaságában – érkező látogatóknak sem kell aggódnia, hiszen a

Csemete sarok

a legkisebbeknek is tartalmas programokkal szolgál, míg a nagyok a hajókat mustrálgatják. Lesz lehetőség csemete katamarán kipróbálására éppen úgy, mint parafa hajó faragásra és saját kezűleg készített kifestők bemutatására is.  És ha valaki egyszerűen csak heverészne a babzsákokon és közben hajós csomókat tanulna, – nos, ők is jól fogják érezni magukat.

A részletes programokért látogasson el a

http://boatshow.hu

weboldalra!


Fotó: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race