Vizsgálódásunk tárgya a Rooster Pro Race 2 kesztyűje, amelyet a cég hivatalosan kimondottan a groszshothoz ajánl.

 

Előre bocsátom, hogy a „tesztnek” van egy kis szépséghibája, nevezetesen, hogy mancsaftként nem kizárólag a groszshoton nyúztam áldozatomat, ez viszont abból a szempontból talán nem is rossz, hogy biztosan szélesebb körű igénybevételnek lett így kitéve.

 

A kesztyűt a Téli vitorlás versenysorozat két versenyén, a Szilveszteri Regattán és a Farsangi Regattán vizsgáltam.

 

Kezdjük a külső megjelenéssel. Véleményem szerint kifejezetten tetszetős, igényes megjelenésű, minőségi kidolgozású, ránézésre igen strapabíró kinézetű darab. Felhúzva kapásból érződik, hogy elég vastag, de ennek ellenére kényelmes, a kézre jól illeszkedik.

 

A használat során a következő tapasztalatokról tudok beszámolni:

Hideg, 2-3 °C-os hőmérsékleten sem fázott benne a kezem, de ilyen hidegben felvéve eleinte nagyon merev volt, kellett pár perc, mire „bemelegedett” és megpuhult annyira, hogy rendesen ökölbe tudjam szorítani benne a kezem. Onnantól viszont tökéletesen működött, vastagsága ellenére jól lehetett benne fogni és szerelni is. Kérdés, hogy jó időben mennyire használható, az eddigi tapasztalataim alapján a nyári melegben már túl vastag és meleg lehet.

 

Ami kevésbé tetszett benne, hogy elég sokat nyúlt a használat során. A két verseny összesen 4 futam volt, tehát nem lehet azt mondani, hogy sokat hordtam, mégis közel 1 számot tágult. Igaz viszont, hogy nem lett vizes. A forgalmazó tájékoztatása szerint normális, hogy szárazon a kéz melegétől kitágul, vizesen visszanyeri eredeti méretét – ezt azonban nem volt alkalmam kipróbálni.

 

Az elhasználódás mértékét a következő fotók mutatják.

Újonnan:

 

 

1 verseny (=2 futam) után:

 

 

2 verseny (=4 futam) után:

 

 

A Rooster Pro Race 2 kesztyű ára 9.000,- Ft. A konkurens márkák közül a Musto ilyen, Performance névre hallgató kesztyűje közel 15.000,- Ft-ba kerül. Nem ennyire speciális, hanem általános használatra szánt hosszú ujjú kesztyűhöz a Helly Hansennél 11.000,- Ft-ért, a SLAM-nél 8.000,- Ft-ért lehet hozzájutni. Mindezek fényében a Rooster ár/érték arányát kifejezetten jónak tartom. Ráadásul kesztyűválasztékuk az egyik legnagyobb.

 

Ajánlom mindenkinek, akinek lényeges szempont, hogy megfizethető áron tudjon beszerezni kimondottan funkcionális igényeknek megfelelően kialakított kesztyűt.