Ezúttal a Rooster Dura Pro 5 kesztyűje esett vizsgálódásunk áldozatául.

 

A gyártó elsősorban focksottosnak és spinakkeresnek ajánlja, mert puhább és vékonyabb mint a Pro Race – így nem csak a kötelet érezni benne jobban, hanem a vitorla rezdüléseit is.

 

Kezdjük a külső megjelenéssel. Véleményem szerint kifejezetten igényes, nagyon minőségi kidolgozású, ránézésre igen strapabíró kinézetű darab. Vastagsága ellenére kényelmes, a kézre jól illeszkedik.

 

A használat során a következő tapasztalatokról tudok beszámolni:
A kesztyűt 2 hónapja egyfolytában versenyeken nyúzom. Felvéve eleinte minden alkalommal kissé merev, de gyorsan „bemelegszik” és megpuhul. Vastagsága eddig még nagyon meleg időben sem okozott problémát, pedig tartottam tőle, hogy meleg lesz. Nagyon jól lehet benne fogni, szerelni és valóban jól lehet érezni a köteleket és a vitorla rezdüléseit. És ugyan nem szándékosan, de sikerült a gyakorlatban azt is megtapasztalnom, hogy meglehetősen jól védi a kezet, még a kézfejet is a sérülésektől. Az eddigi használat során nem nyúlt meg, nem tágult, tartja a méretét és a formáját. És nem utolsó szempont, hogy eddig kellemetlen szaga sem lett, még azután sem, hogy 2 napig vizesen dunsztolódott a táskámban.

 

Ami a strapabíróságát illeti, így néz ki 2 hónapnyi intenzív igénybevételt követően:

 

 

A Rooster Dura Pro 5 kesztyű ára 8.400,- Ft. Van hasonló Helly Hansen és Musto kesztyűm is – a három közül nekem ez a Rooster jött be legjobban.

 

Ez a kesztyű szerintem nagyon rendben van. Kifejezetten ajánlom a hozzám hasonlóan kesztyű nélkül létezni nem tudó mancsaftok számára.