Legutóbbi áldozatom a Rooster Superstretch Neoprene 2,5mm Wet Socks névre hallgató zoknija volt.

 

A zoknit a Téli vitorlás versenysorozat három versenyén, a Szilveszteri Regattán, a Farsangi Regattán és a Tavaszi Regattán nyúztam.

 

Számomra hatalmas újdonság volt, neoprene zokninak még csak a létezéséről se hallottam korábban. És bevallom őszintén, kapásból komoly fenntartásaim voltak vele szemben a furcsa varrása és a vastagsága miatt. Ránézésre nagyon kényelmetlennek tűnt, és erős kétségeim támadtak, hogy egyáltalán rá tudom-e még húzni a dingi csizmámat. De aggodalmaim alaptalannak bizonyultak, a lábamra tökéletesen illeszkedett, a csizma simán rám jött, és egyáltalán nem éreztem, hogy a zokni is rajtam van.

 

A használat során a következő tapasztalatokról tudok beszámolni:
Használat közben nem csúszik le, nem csavarodik el, nem nyúlik, nem ráncolódik a csizmában. Elképesztően kényelmes, mintha nem is lenne az ember lábán. Hideg, 2-3 °C-os hőmérsékleten, valamint szakadó esőben, csuromvizesen is melegen tartotta a lábamat. Gyorsan szárad, és – persze ez egyénenként változhat – többszöri használatot követően sem csapta meg az orromat a vizes neoprene jellegzetes rossz szaga.

 

Dingi csizmával kombinálva tökéletesen funkcionál. Arra is lett kitalálva. De legyünk tisztában azzal, hogy a neoprene „működési elvéből” adódóan sima deckcipővel felvéve egy idő után fázni fog benne a lábunk, és még dingi csizmával felvéve is elkezd fázni, ha huzamosabb ideig nem mozgunk.

 

A Rooster Superstretch Neoprene 2,5mm Wet Socks zokni ára 7.300,- Ft. A konkurens márkák közül egyedül a Zhik választékában találtam meg, több mint kétszeres áron (52,50 – 55,00 EUR).

 

A forgalmazó a lelkünkre kötötte, hogy őszintén írjunk a tapasztalt negatívumokról is. E kérésének én most „sajnos” nem tudok eleget tenni. Nem tudok belekötni. Ez a zokni szerintem úgy, ahogy van, egyszerűen nagyon jó.