Vitorlás beszámolók a Bricks  Magic jóvoltából. 

 

Bár a két heti összefoglalóból kicsit kicsúsztunk, de új támogatónk tiszteletére és hogy egy ütős hírrel kezdjük ezt az új szolgáltatásunkat, ezúttal kicsit régebbire nyúlunk vissza.

 

Kezdjük a balatonföldvári Repülő Hollandi Eb-vel, ami több szempontból is újdonság volt. Olcsiék először nyertek nagy nemzetközi versenyt itthon – és győzelmük egyben a hatodik Európa-bajnoki címüket is jelentette.  Jó szél és remek rendezés volt leginkább jellemző a hétre.

 

 

Született egy új Kenese-Keszthely abszolút rekord. Horányi-Névy András kite foillal két percet javított a fennálló rekordon. Az új rekord 55 perc.

 

 

Ausztrália nyerte a SailGP versenysorozatot, ahol már csak a Japánok voltak az ellenfeleik a végére. Csupán 17 cm-en múlott, hogy megnyerték az 1 millió USD-t egy merész manővernek köszönhetően.

 

 

Európa GP-t nyert 18lábas skiffben a BeLight! Sailing Team: Ujhelyi-Gáspár Miklós, Németh Botond és Szépfy Zsombor. Az utolsó versenyen Angliában ugyan nem jött ki a fiúknak a lépés, de helyezésük még így is elég volt az összetett győzelemhez.

 

 

A szörfös Cholnoky Sára olimpiai kvótát szerzett RS:X női osztályban, a garda-tavi Torboleban. Már a második nap kiderült, hogy megvan a kvóta, amikor bejutott az arany csoportba.

 

 

Készítettünk egy képes összefoglalót az idei év legjobb nemzetközi eredményeiről. Íme:

 

Litkey Farkas, Joó Kristóf és Németh Pepe Soling Világbajnok lett a Franciaországban. A Varjas Sándor – Kovácsi László – Meretei Gábor egység ugyanitt hatodik helyen végzett.

 

 

Sikeres Európa Kupát rendeztek a Balatonfüredi Yacht Clubban. A 29er osztály első nemzetközi versenye volt itthon. A Jeney -De Jonghe páros kimagasló fölénnyel nyerte a regattát.

 

 

Véget ért a TP52-es osztály idei versenysorozata. Az utolsó versenyen angol győzelem született, de a Super Series első helyét az Azzura érdemelte ki.

 

 

A Skandináv IOM Bajnokságon három magyar hajó képviselte színeinket. A legjobb magyar versenyző Forrai Csaba lett a 9. helyen.

 

 

Talán a szezon legkeményebb versenyét is megrendezték. A Fa Nándor alapította Egyszemélyes Tókerülő Versenyt. Lillik Ákos nyerte 16 óra 4 perc 54 másodperces idővel.

 

 

Hosszas halasztgatás után két héttel az eredeti időpont után elrajtolt a Minitransat. A 87 darab 6,5 méteres hajó első megállója Las Palmas, Gran Canaria.

 

 

Az elmúlt hónapban elkészült mind a négy potenciális America’s Cup csapat új hajója. Az új, csúcstechnológiás hajók irányában rendkívüli az érdeklődés. Íme egy kép a 4 hajóról. 4 teljesen eltérő koncepciót és formavilágot képviselnek. Vajon melyik fog a legjobbnak bizonyulni? És milyenek lesznek a második hajók?

 

 

Lezajlott a matuzsálem korú starok világbajnoksága vagyis a Vintage Gold Cup. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen kivételesen nem Paul Cayard nyert, hanem a norvég Eivind Melleby. A 26 indulót felsorakoztatott versenyen való részvétel feltétele volt a felújított fa hajó.

 

 

Sikeresen megrendezésre került a Dragon és Folkboat Bajnokság. A kiváló szélviszonyokban tízből mind a tíz futamot meg tudták rendezni Tihanyban. Dragonban a Gömbös Lóránt kormányozta Nyári Mikulás nyert, míg a Folkboat bajnok a Natalie (Kovács János)