Vitorlás beszámolók a Bricks Magic jóvoltából. 

 

 

Ismét eltelt két hét, ezzel meg is született második összefoglalónk. Talán ezúttal is akad néhány érdekes, izgalmas hír.

 

 

A Garda-tavon rendezett Asso99 Európa Kupán egy ezüst- és egy bronzérem született.

 

 

 

Elképesztő sikere kezd lenni a Balatonlellén tavasszal és ősszel zajló Rudi Trans Négykezes versenynek.

 

 

Vége a Melges 24 VB-nek. Magyar szempontból kevésbé sikeresen.

 

 

vitorlázás

 

Befutott a Minitransat első szakasza a Kanári- Szigetekre.

 

 

 

Lezajlott a világ legnépesebb vitorlásversenye, a Barcolana. Az idei versenyen gyenge szél volt. A komolyabb flauteversenyt 10 év után újra a Maxi Jena nyerte, most más tulajdonossal, más kormányossal és Way of Life néven.

 

 

 

B25-ös osztály szerveződik a Balaton-szerte megtalálható sok hajó között.

 

 

 

Az idén 20 éves Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 2019-ben is elkötelezetten dolgozott és aktívan tett a vízi balesetek megelőzéséért és felszámolásáért. 2019-es tevékenységükről egy igazán pörgős, nyarat idéző videóanyagban számoltak be.

 

 

 

Vége az IOM Bajnokságnak Orfűn.

 

 

 

Lezajlott a Rolex Middle Sea Race. Kicsit magyarosra sikeredett a vége, de hiába, ha egynél több magyar egység vesz részt egy viadalon, biztosan összeakadnak valamilyen fronton. Mindenesetre az abszolút eredményben volt némi magyar sikerélmény, de sajnos azt hivatalosan nem számolták. Mint ahogy az előversenyen sem.

 

https://www.rolexmiddlesearace.com/

 

 

 

 

Elhunyt Olaf Harken, a Harken veretgyáró cég alapító tagja. Isten áldja a Harken klemmet.

 

 

Idén is elindult a Mirabaud Yacht Racing Image fotóverseny, ahol a legjobb 80 közé 4 magyar is bekerült.

 

 

 

 

Talán az év utolsó meleg időben zajló nagyhajós versenyét rendezték a hétvégén Balatonalmádiban. A Köd Kupát. A hagyományosan Balatonalmádi – Balatonkenese – Alsóörs – Balatonalmádi pályán a 77 indulóból az első hajó kicsit több mint két óra alatt, míg az utolsó majdnem öt óra alatt ért körbe.

 

kodkupa_abszolut

kodkupa_osztaly

 

 

 

 

Vasárnap elrajtolt a Transat Jaques Vabre Atlanti átkelő verseny. A három hajóosztály 59 hajója egy nagy színkavalkádként rajtolt el. 29 IMOCA,  27 Class40 és 3 Multi50 trimarán vesz részt a Le Havre-ből Salvador de Bahia-ig tartó viadalon.

 

https://www.transatjacquesvabre.org