Újhelyi Gáspár Miklós és csapata a legjobb európai trióí!!!!

Az ausztrál Gotta Love It 7 csapat győzelmével ért véget a múlt héten Malcesinében zajló 18 lábas skiff Európa-bajnokság, melyen Újhelyi Gáspár Miklós (Tyutyu), Majthényi Mátyás és Szépfy Zsombor, azaz a Liberty Sailing Team csapat az összetett ötödik helyezésével legjobb európaiként megszerezte az európa-bajnoki címet!

Seve Jarvin, Sam Newton és Scott Babbage, a Gotta Love It 7 csapata magabiztosan szerezte meg a végső győzelmet másik két honfitársuk, az ausztrál Grant Rollerson és John Winning csapata előtt. Jarvinék nyolc futamgyőzelmmel és két második helyezéssel, húsz pontos előnnyel zárták a 12 hajóból álló nemzetközi regattát. A három ausztrál egységet az amerikai Howie Hamlin csapata követte a negyedik helyen, őket pedig, mint legeredményesebb európai egység Tyutyuék, míg a hatodik helyet az angol Jarrod Simpson és csapata szerezte meg.

Annak ellenére, hogy hazánk még igencsak gyerekcipőben jár a skiff vitorlázás terén, hazai versenyeken a fiúk csak ritkán tudják megmérettetni magukat, osztályben pedig csak külföldön tudnak versenyezni, mától Európa-bajnokokat köszönthetünk a sparis Újhelyi Gáspár Miklós-Majtényi Mátyás és Szépfy Zsombor személyében. Gratulálunk!


E.B.