Az amatőrök kategóriájában Tenke Péter csapata bronzérmes.

 

 

A díjkiosztó ünnepséggel véget ért a vitorlás Dragon Európa-bajnokság Balatonfüreden. Az Európa-bajnoki címet egy orosz egység nyerte, a magyarok közül a legjobb eredményt a Tenke Péter, Varga István, Szörényi Ádám hármas érte el, akik az amatőr kategóriában a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

 

Európa-bajnok az orosz Annapurna nevű hajó, kormányosa Anatolij Loginov, legénysége Alekszander Shalagin és Vagyim Statszenko. Második a monacói színekben vitorlázó német Jens Rathsack kormányozta egység (legénység: Tiago Marcelino, Diogo Pereira), míg a bronzérmet szintén egy orosz hajó: Dmitrij Szamohin, Alekszej Busujev és Andrej Kiriljuk szerezte meg.

 

 

A rendezőknek nehéz körülmények között sikerült kiváló versenyt rendezni, amelyen a lehetséges nyolc futamból a kis szél ellenére is hat futamot tartottak meg. Jelesre vizsgázott a Balatonfüredi Yacht Club rendezői csapata, amelyet a szlovén főrendező, Bojan Gale vezényelt kiválóan. A versenyzőktől a szervezők, a Magyar Dragon Szövetség vitorlázóinak közössége is rengeteg dicséretet kapott a nagyszerű parti programok és a hibátlan lebonyolítás miatt.
A verseny izgalmasan alakult: kezdetben Dmitrij Szamohinék vezettek, ám a másik orosz csapat egyre jobban ráérzett, hogy hogyan kell a Balatonon vitorlázni, és megnyerte az ötödik és a hatodik futamot is, miközben Szamohinék egy elrontott rajt miatt jelentősen visszaestek. Péntekre végül elfogyott a szél, így a csütörtök este kialakult végeredmény már nem változott.

 

 

Eredmények itt: https://bit.ly/2sm7FNZ

 

További részletek az EB angol nyelvű website-ján és a Facebook-on.

 

Összefoglaló és napi filmek a Magyar Dragon Szövetség YouTube csatornáján: https://bit.ly/2J5YiZp

 

A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehetséges. Ezért a szervezők e helyütt is köszönetet mondanak a versenyt támogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

 

További információk:

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu
Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary
e-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu