Múlt pénteken nevezéssel kezdődött a 2018 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Folytatva a korábban elkezdett sorozatot, idén is zászlójelzések kerültek a versenypólók hátára. Idén a még eddig kimaradt, de versenyeken előforduló jelzések közül az egyéni és csoportos visszahívó, az „M” „Y” lobogó és a befutó volt soron. A nevezés mellé a megszokott módon hideg falatok és a csopaki Szent Donát Pince borai várták a résztvevőket.

 

 

Szombaton 10 órakor jó szélben rajtolt el a 2018 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Idén Reginákkal és Sudár Sportokkal, X-35-el és 30-as Cirkálókkal kiegészülve 64 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. Köszönhetően a megfelelő szélnek egy izgalmas versenyt vívhattak a résztvevők. Szerencsére a korábban előre jelzettekkel ellentétben gyönyörű időben lehetett versenyezni. Az Igali Csilla vezette rendezőgárdának ezúttal sem volt nehéz dolga, rajt után Alsóörsig egy kreuz szakasszal indult a verseny, a mezőny eleje hamar elérte az alsóörsi bóját, melyet elsőként a Trini Team vette aki végig megtartva helyét a célvonalat is elsőként szelte át Kreskai Györggyel a kormánynál.

 

 

A díjkiosztón az abszolút első 3 helyezett az érmeken kívül értékes Musto ajándékcsomagot is átvehetett a versenyt támogató Ivanics Kft. jóvoltából.

 

 

A díjkiosztó után a rendezők csülkös babbal és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is.

 

 

A Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának második futama valamint a Sudár Sport, X-35, 30-as Cirkáló hajóosztály ranglista versenye is volt.

 

 

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

 

 

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Pince és Márga Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

 

 

Köszönjük továbbá a Hajógyári Kikötő, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Volvo Ivanics támogatását.

 

Tramontana kupa 2018 végeredmény