2018. nyarán négy állomásból álló jótékonysági regatta sorozatot szervezett az MVSz karitatív stratégiai partnere, a LáriFári Alapítvány. A karitatív vitorlás események különböző helyszíneken zajlottak azzal a céllal, hogy nehéz élethelyzetben lévő gyermekeknek nyújtsanak lehetőséget a vitorlázásra élményterápiás célzattal.
 
 
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában kerekesszékes és halmozottan sérült gyermekek és felnőttek, a Tihanyi Hajós Egylet kikötőjében mély-szegénységben élő gyermekek, a balatonfüredi „Szövi” kikötőben az SOS Gyermekfalvakban élő hátrányos helyzetű gyermekek, végül a balatonlellei BL Yacht Clubban daganatos és leukémiás betegségből gyógyuló gyermekek és kísérőik lehettek részesei a vitorlázás magával ragadó élményének. A programok önkéntes vitorlázók támogatásával, hajójuk és szabadidejük biztosításával valósulhattak meg.
 
 
A LáriFári Alapítvány ezúton is szeretné köszönetét kifejezni a balatoni vitorlázó közösség felé. A programsorozat a hagyományokhoz híven jövőre tovább folytatódik.